Skip to main content

НАГАДУВАННЯ ПРО ТРИВОЖНИЙ РЮКЗАЧОК БЕЗПЕКИ ШКОЛЯРА ПІД ЧАС ВІЙНИ

Напередодні початку нового навчального року та після літніх канікул нагадаємо, що саме потрібно покласти до тривожного рюкзачка школярика:

 

  1. Записка, у якій вказані ПІБ дитини, контактні дані батьків та ближніх родичів (імена, телефони, адреси);
  2. Телефон та заряджений павербанк;
  3. Індивідуальний набір необхідних ліків з запасом на декілька днів;
  4. Комплект змінної білизни та одягу;
  5. Можна покласти улюблену іграшку (це допоможе дитині заспокоїтися в укритті);

6.Їжа:

– напої:

  • чиста питна вода (1-1,5 л на добу), діти старшого віку (1,5-2 л);
  • пакетований фруктовий сік (200 мл на добу);
  • пастеризовані молочні напої (400-500 мл на добу);

– консервовані продукти:

  • бобові – зелений горошок, квасоля або кукурудза (200 г на добу);
  • консервовані фрукти (200 г на добу);
  • м’ясні консерви із кашею (300 г на добу);
  • рибні консерви (200 г на 2 доби);
  • згущене молоко (200 г на 2 доби);

– цільнозернові продукти, горіхи та насіння:

  • несолоні крекери, житні або пшеничні хлібці (50-100 г на день);
  • хліб цільнозерновий (50-100 г на день);
  • батончики злакові (з горіхами і фруктами) – (30-60 г на день);
  • горіхи або насіння (50 г на день).

– овочі (почищені, вимиті та запаковані овочі: морква, селера, буряк, цвітна капуста, солодкий перець) – 200-300 г на добу;

– фрукти (вимиті та запаковані фрукти: яблука, груші, банани, цитрусові) – 100-200 г на добу.

– сухі продукти:

  • сублімовані каші, супи швидкого приготування (1-2 порції на добу);
  • сухофрукти (50-100 г на день);

– чай (1-2 пакетики на добу).

– оброблені м’ясні вироби та твердий сир (ковбаса сирокопчена, буженина, балик (50 г на добу), твердий сир (50 г на добу).

– солодощі: цукор або мед (до 25 г на добу), шоколад (до 25 г на добу).

 

Вищезазначений перелік продуктів – узагальнений, тому варто орієнтуватися на індивідуальні уподобання, а також потреби вашої дитини.

 

Джерело: Центр громадського здоров’я, Київ

Перейти до вмісту