Skip to main content

ХАРКІВЩИНА — СТОЛИЦЯ ДОНОРСТВА

14 червня – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОНОРА КРОВІ. 

Щодня донорська кров рятує сотні українських життів, як на фронті, так і в тилу.

З моменту повномасштабного вторгнення Харківський Центр крові ні на день не зупинив свою роботу: будь-то блекаут чи постійні обстріли,робітники центру продовжували виконувати свою місію — приймати донорів крові не дивлячись ні на що.

«Цьогоріч Харківському Центру крові — 85 років.

Важко уявити, скільки українців вдалось врятувати за ці роки!

Центр крові в Харкові — сьогодні єдина установа в Харківській області, яка безоплатно забезпечує донорською кровʼю всіх, хто її потребує — це і цивільні й наші військові.

Щодня я бачу, як обʼєднані та замотивовані приходять здавати кров — люди заради людей, це сила. Сьогодні задача Центра не змінюється — запаси крові мають залишатися стабільними, ми робимо для цього все можливе!»,— коментує подію Олена Малигон, директор Харківського обласного Центра служби крові.

Всесвітній День донора крові щорічне свято в Центрі крові, тож є започатковані традиції, наприклад — нагородження відзнаками почесних донорів.

У цей день в Харківському Центрі крові кожен зможе доєднатись до милосердної справи й здати кров за адресою: вулиця  Клочківська, 366. Часи прийому з 8-00 до 15-00.

Перейти до вмісту